Villa Maria

Island Brač Supetar beautifull apartments

  • Sea beach
  • Sea sunset
  • Croatian wines

Lokacija

Adresa Villa Maria apartmani:

Marija and Vlado Kirigin
1. svibnja 6
21400 Supetar - Brač
Croatia

Google Mapa:


View Villa Maria in a larger map

SUPETAR

Okružena borovom šumom grad ima prekrasne pješčane, šljunčane i kamenite plaže i palminu promenada s brojnim kafićima i restoranima. Ia lijepi stari centar sa trajektnom lukom. Sadrži ekstenzivne sportske i zabavne sadržaje, uključujući tenis, školu jedrenja na dasci i ronjenje. Postoji mogućnost izleta brodom do skrovitih uvala i plaža te susjednih otoka.

OTOK BRAČ

Brač, sa 395 km ², treći po veličini otok na Jadranu, smješten između kopna i grada Splitu na sjeveru i jugu od otoka Hvara. Na obalnim padinama otoka nalaze se polja, voćnjaci i maslinici. Unutrašnjosti otoka je goli krš. Vidova gora sa svojih 778 metara je najviši vrh svih jadranskih otoka, s kojega možete uživati u prekrasnom panoramom pogledu na Hvar i najspektakularniju plaža na otoku, 600 metara dug Zlatni Rat blizu Bola. Uz izgradnju prve otočne ceste je 1977. godine počeo razvoj turizma u obalnim mjestima Supetar, Splitska, Sumartin, Sutivan, Bol i Milna. U blizini Bola je zračna luka na otoku. Postoji mogućnost izleta brodom na susjedne otoke.

DALMACIJA

Obalnom cestom duž jadranske magistrale prolazite uz Velebitski masiv, dalmatinski ploču i Biokovo, koji povezuju sjever i jug. Između njih, sjeverna Dalmacija, Zadarska rivijera s povijesnim gradićima poput Paga, Biograda i Nina. Dalje na jug, pridružuju se gradovi Šibenik, Vodice, Šibenik, Trogir, Primošten i Rogoznica. U blizini Šibenika je Nacionalni park Krka. Oko 300 otoka, uključujući i najveći Pag, Ugljan, Pašman, Dugi otok i nacionalni park Kornati su poznati među jedriličarima. Nakon toga, dalje na jug, prekrasan stari grad Trogir, Split glavni grad Dalmacije, sa svojom povijesnom jezgrom starog grada i Dioklecijanove palače. Dubrovačka rivijera je najjužniji dio Dalmacije, proteže se od poluotoka Pelješca do Cavtata na jugu. Otoke Korčula, Lastovo i Mljet se smatra posebno impresivnim prizorom. Vrijedi posjetiti još nacionalne parkove Paklenica, Krka, Kornati i Mljet. Čitava obala je puna lijepih stijena, šljunčanih i pješčanih plaža ,među kojima je plaža Zlatni Rat u, Bolu na otoku Braču najpoznatija. Djelomično je pod - tropska klima te raste bogata flora sa palmama, maslinama i stoljetnih čempresa. Snažan kontrast ovoj flori su suhi krajolici otoka Paga i Kornata.